Kimmo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kimmo

Kimmo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kimmojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 87

v. 2015 87

v. 2016 85

v. 2017 85

v. 2018 83

v. 2019 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kimmo on sijalla 7 728. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kimmo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kimmo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kimmo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 17 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kimmoja on 83.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1918

Kimmoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Kimmon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kimmojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Miehikkälä (6 henkeä) sekä Virolahti (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kimmo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903–1937
Yritykset
perust. –2018

Sana Kimmo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kimmo

Kimmo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kimmo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kimmo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kimmo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kimmogränden, Kimmonkatu, Kimmonkuja, Kimmontie, Kimmovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kimmo

Kimmo on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Kimmo oli yhtenä etunimenä 16 138 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 180:s mies oli etunimeltään Kimmo. Juuri etunimenä Kimmo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 83 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (14 828 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 310).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Киммо tarkoittaa nimeä Kimmo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kim Kimmo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kimmo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kimmo, Finland.

©Tuomas Salste