Kimpimäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kimpimäki

Kimpimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Kimpimäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 133 max

v. 1985 175

v. 2014 237

v. 2015 238

v. 2016 240

v. 2017 240

v. 2018 246

v. 2019 249

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kimpimäki on sijalla 3 152.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kimpimäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kimpimäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kimpimäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 33 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kimpimäkiä on 249.

Asuinpaikat 1939–1945

Asuinpaikkoja
1939–1945
Syntymäpaikkoja
1908-1918

Kimpimäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Kimpimäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1945 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kimpimäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kimpimäki

Kimpimäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kimpimäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kimpimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kimpimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kimpimäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kimpimäet ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 23 henkeä, joiden sukunimi oli KIMPIMAKI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кимпимяки ("Kimpimjaki") tarkoittaa nimeä Kimpimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kimpimeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kimbimäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kimpimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kimpimaki tai Kimpimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kim Kimpimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kimpimäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kimpimäki, Finland.

©Tuomas Salste