Kirjasniemi: Sukunimi-info

Kirjasniemi

Tietoja sukunimestä Kirjasniemi

Kirjasniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kirjasniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 21

v. 2019 21

v. 2020 21

v. 2021 21

v. 2022 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirjasniemi on sijalla 22 129. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kirjasniemien enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kirjasniemi on melko pitkä nimi.

Kirjasniemi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kirjasniemi on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kirjasniemi

Kirjasniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kirjasniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kirjasniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kirjasniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirjasniementie, Kirjasniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирьясниеми ("Kirjasnijemi") tarkoittaa nimeä Kirjasniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kiriasniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kirjasniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirjasniemi tai Kirmo Kirjasniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirjasniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kirjasniemi, Finland.

©Tuomas Salste