Kirjava: Sukunimi-info

Kirjava

Tietoja sukunimestä Kirjava

Kirjava on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kirjavien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 59

v. 2016 59

v. 2017 58

v. 2018 58

v. 2019 57

v. 2020 58

v. 2021 58

v. 2022 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirjava on sijalla 10 158. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Kirjavaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kirjava

Kirjava
(paikannimi)
Kirjava Karjalassa
(karttanimi)

Kirjava on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, matalikko, metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kirjava esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kirjava jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kirjava esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirjavakatu, Kirjavakuja, Kirjavantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирьява tarkoittaa nimeä Kirjava. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kiriafwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kirjava olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirjava tai Kirmo Kirjava.

Kirjava tunnetaan myös hevosten sekä lehmien nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirjava

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kirjava, Finland.

©Tuomas Salste