Kirjokivi: Sukunimi-info

Kirjokivi

Tietoja sukunimestä Kirjokivi

Kirjokivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kirjokivien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 32

v. 2020 33

v. 2022 32

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirjokivi on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kirjokivi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kirjokivi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kirjokivi on suojattu 1974 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kirjokivi

Kirjokivi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kirjokivi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesikivi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kirjokivi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kirjokivi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirjokiventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирйокиви ("Kiriokivi") tarkoittaa nimeä Kirjokivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kiriokifwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kirjokivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirjokivi tai Kirmo Kirjokivi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirjokivi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kirjokivi, Finland.

©Tuomas Salste