Kirkko-Jaakkola: Sukunimi-info

Kirkko-Jaakkola

Tietoja sukunimestä Kirkko-Jaakkola

Kirkko-Jaakkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kirkko-Jaakkoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 23

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirkko-Jaakkola on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kirkko-Jaakkola ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kirkko-Jaakkola on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kirkko-Jaakkola

Kirkko-Jaakkola (paikannimi)

Kirkko-Jaakkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kirkko-Jaakkola jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Киркко-Яаккола tarkoittaa nimeä Kirkko-Jaakkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kirco=Iackola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kirkko-Jaakkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirkko-Jaakkola tai Kirmo Kirkko-Jaakkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirkko-Jaakkola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kirkko-Jaakkola, Finland.

©Tuomas Salste