Kirkkola: Sukunimi-info

Kirkkola

Tietoja sukunimestä Kirkkola

Kirkkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kirkkola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 32

v. 2020 33

v. 2022 33

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirkkola on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kirkkola ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kirkkola-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kirkkola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Kirkkolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kolme henkeä, joiden sukunimi oli Kirkkola. Kuolleista 2 kuului punaisiin ja 1 tuntemattomaan osapuoleen.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme henkeä, joiden sukunimi oli Kirkkola. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1935
Yritykset
perust. 1981–1995

Sana Kirkkola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kirkkola

Kirkkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Kirkkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kirkkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kirkkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirkkolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирккола tarkoittaa nimeä Kirkkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kirkola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kircola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kirkkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirkkola tai Kirmo Kirkkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirkkola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kirkkola, Finland.

©Tuomas Salste