Kirkonpelto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kirkonpelto

Kirkonpelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kirkonpeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2017 20

v. 2018 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirkonpelto on noin sijalla 22 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kirkonpeltojen enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kirkonpelto on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kirkonpelto

Kirkonpelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Kirkonpelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kirkonpelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kirkonpelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirkonpellontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирконпельто tarkoittaa nimeä Kirkonpelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kirgonbeldå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kirkonpelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirkonpelto tai Kiril Kirkonpelto.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kirkonpelto, Finland.

©Tuomas Salste