Kirkonpelto: Sukunimi-info

Kirkonpelto

Tietoja sukunimestä Kirkonpelto

Kirkonpelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kirkonpeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2017 20

v. 2018 21

v. 2019 21

v. 2020 21

v. 2021 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirkonpelto on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kirkonpelto ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kirkonpeltojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kirkonpelto on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kirkonpelto

Kirkonpelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Kirkonpelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kirkonpelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kirkonpelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirkonpellontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирконпельто tarkoittaa nimeä Kirkonpelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kirgonbeldå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kirkonpelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirkonpelto tai Kirmo Kirkonpelto.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kirkonpelto, Finland.

©Tuomas Salste