Kirmo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kirmo

Kirmo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kirmo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

v. 2017 27

v. 2018 27

v. 2019 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirmo on sijalla 17 878. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kirmo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kirmo on suojattu 1947 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kirmo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Kirmon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kirmo

Kirmo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kirmo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kirmo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kirmo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirmontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kirmo

Kirmo on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Kirmo oli yhtenä etunimenä 54 miehellä. Samaan aikaan Kirmo oli 27 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (41 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (13).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирмо tarkoittaa nimeä Kirmo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirmo tai Kiril Kirmo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirmo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kirmo, Finland.

©Tuomas Salste