Kirvelä: Sukunimi-info

Kirvelä

Tietoja sukunimestä Kirvelä

Kirvelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kirvelä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2018 43

v. 2020 43

v. 2022 44

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirvelä on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kirvelä ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kirvelä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kirvelä on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1965

Vuosina 1956–1965 kuolleet Kirvelät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kirvelän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kirvelä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kirvelä

Kirvelä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kirvelä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kirvelä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kirvelä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirveläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирвеля ("Kirvelja") tarkoittaa nimeä Kirvelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kirvele.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kirfwelä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kirvelä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kirvela tai Kirvelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirvelä tai Kirmo Kirvelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirvelä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kirvelä, Finland.

©Tuomas Salste