Kirveslahti: Sukunimi-info

Kirveslahti

Tietoja sukunimestä Kirveslahti

Kirveslahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kirveslahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 27

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirveslahti on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kirveslahti ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kirveslahti on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kirveslahti

Kirveslahti
(paikannimi)
Kirveslahti Karjalassa
(karttanimi)

Kirveslahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 52 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, suo, talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Kirveslahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kirveslahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kirveslahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirveslahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирвеслахти tarkoittaa nimeä Kirveslahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kirfweslachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kirveslahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirveslahti tai Kirmo Kirveslahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirveslahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kirveslahti, Finland.

©Tuomas Salste