Kisko: Sukunimi-info

Kisko

Tietoja sukunimestä Kisko

Kisko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kiskojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2018 23

v. 2019 24

v. 2020 23

v. 2021 24

v. 2022 25

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kisko on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kisko ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Kisko-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 31 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023.

Nimen historiasta tiedetään, että sitä on annettu ainakin sotilasnimeksi 1855–1856.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1898–1934
Yritykset
perust. 1948–2015

Sana Kiskon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kisko

Kisko (paikannimi)Katuosoitteissa

Kisko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kisko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kisko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiskokatu, Kiskokuja, Kiskontie, Kiskoraitti, Kiskotie, Kiskovägen, Kiskoväylä. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kiskot ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 175 henkeä, joiden sukunimi oli KISKO. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Киско tarkoittaa nimeä Kisko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kiscå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kisko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kisko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kisko, Finland.

©Tuomas Salste