Kiukainen: Sukunimi-info

Kiukainen

Tietoja sukunimestä Kiukainen

Kiukainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kiukaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 28

v. 2020 29

v. 2022 30

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiukainen on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kiukainen ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kiukainen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kiukainen on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kiukainen

Kiukainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kiukainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kiukainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kiukainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiukaisten kirkkotie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Киукайнен tarkoittaa nimeä Kiukainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kiukainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kiucain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kiukainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiukainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kiukainen, Finland.

©Tuomas Salste