Kivenkorva: Sukunimi-info

Kivenkorva

Tietoja sukunimestä Kivenkorva

Kivenkorva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Kivenkorvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Kivenkorvien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 71 %.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kivenkorva. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kivenkorva. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kivenkorva

Kivenkorva
(paikannimi)
Kivenkorva Karjalassa
(karttanimi)

Kivenkorva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, talo sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Kivenkorva esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kivenkorva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kivenkorva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivenkorvantie, Kivenkorvavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивенкорва tarkoittaa nimeä Kivenkorva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwengorfwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kivenkorva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivenkorva.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivenkorva

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kivenkorva, Finland.

©Tuomas Salste