Kivenmäki: Sukunimi-info

Kivenmäki

Tietoja sukunimestä Kivenmäki

Kivenmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kivenmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 57 max

v. 2014 66

v. 2016 65

v. 2018 61

v. 2020 58

v. 2022 57

v. 2023 55

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivenmäki on sijalla 10 581. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 118.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Kivenmäet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Kivenmäen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Kivenmäki

Kivenmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kivenmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kivenmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kivenmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivenmäentie, Kivenmäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kivenmäet ulkomailla

Ruotsissa Kivenmäki oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивенмяки ("Kivenmjaki") tarkoittaa nimeä Kivenmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kivenmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwenmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kivenmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kivenmaki tai Kivenmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivenmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivenmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kivenmäki, Finland.

©Tuomas Salste