Kivihaka: Sukunimi-info

Kivihaka

Tietoja sukunimestä Kivihaka

Kivihaka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kivihakojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2021 20

v. 2022 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivihaka on sijalla 22 129. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kivihaka

Kivihaka (paikannimi)Katuosoitteissa

Kivihaka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kivihaka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kivihaka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivihaankatu, Kivihaankuja, Kivihaanpolku, Kivihaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивихака tarkoittaa nimeä Kivihaka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwihaca on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kivihaka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivihaka.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivihaka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kivihaka, Finland.

©Tuomas Salste