Kiviharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiviharju

Kiviharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on nimeltään Kiviharju.

Kiviharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 811 max

v. 1985 728

v. 2014 734

v. 2015 736

v. 2016 728

v. 2017 724

v. 2018 728

v. 2019 727

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiviharju on sijalla 1 194.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kiviharju on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kiviharju on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kiviharju ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kiviharjuja on 727.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Kiviharjuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 68 Kiviharjun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kiviharjujen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kankaanpää (9 henkeä), Teuva (6) sekä Miehikkälä (5). Valtaosa asui Kymenlaaksossa ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kiviharju, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 38.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1911–1944
Yritykset
perust. 1946–2010

Sana Kiviharju tai Kiviharjun esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kiviharju

Kiviharju (paikannimi)Kiviharju (karttanimi)

Kiviharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 277 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kiviharju esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kiviharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kiviharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiviharju, Kiviharjugränden, Kiviharjun kaari, Kiviharjunkaarre, Kiviharjunkatu, Kiviharjunkuja, Kiviharjunlenkki, Kiviharjunpolku, Kiviharjuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kiviharjut ulkomailla

Ruotsissa Kiviharju oli 71 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивихарью tarkoittaa nimeä Kiviharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwihariu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kiviharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kiviharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiviharju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kiviharju, Finland.

©Tuomas Salste