Kivikankare: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kivikankare

Kivikankare on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kivikankareiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivikankare on noin sijalla 22 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kivikankare on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kivikankare

Kivikankare (paikannimi)Katuosoitteissa

Kivikankare on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kivikankare jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kivikankare esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivikankareenkatu, Kivikankareenkuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивиканкаре tarkoittaa nimeä Kivikankare. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwicangare on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kivikankare olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivikankare.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivikankare

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kivikankare, Finland.

©Tuomas Salste