Kivikytö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kivikytö

Kivikytö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kivikytöjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 25

v. 2017 25

v. 2018 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivikytö on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kivikytö

Kivikytö (paikannimi)Katuosoitteissa

Kivikytö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kivikytö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kivikytö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivikydöntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивикютё ("Kivikjutjo") tarkoittaa nimeä Kivikytö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwik’tö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kivikytö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kivikyto tai Kivikytoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivikytö.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivikytö

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kivikytö, Finland.

©Tuomas Salste