Kivini: Sukunimi-info

Kivini

Tietoja sukunimestä Kivini

Kivini on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kivini-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2015 63

v. 2016 62

v. 2017 60

v. 2018 58

v. 2019 57

v. 2020 57

v. 2021 54

v. 2022 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivini on sijalla 10 884. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kivini on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kivini on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kivini ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 19 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kivini-nimisiä on 53.

Paikannimi Kivini

Kivini (paikannimi)

Kivini on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kivini jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивини tarkoittaa nimeä Kivini. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwinj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kivini olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivini.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivini

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kivini, Finland.

©Tuomas Salste