Kiviranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiviranta

Kiviranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleinen. Noin joka 4 500:s suomalainen on nimeltään Kiviranta.

Kivirantojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 121 max

v. 1985 1 060

v. 2014 1 217

v. 2015 1 217

v. 2016 1 225

v. 2017 1 223

v. 2018 1 226

v. 2019 1 229

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiviranta on sijalla 727.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Kivirantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 120 Kivirannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kivirantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (13 henkeä), Tampere (5) sekä Kangasala (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kiviranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 62.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902–1943
Yritykset
perust. –2017

Sana Kiviranta tai Kivirannan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kiviranta

Kiviranta (paikannimi)Kiviranta (karttanimi)

Kiviranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 199 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kiviranta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kiviranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kiviranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivirannankatu, Kivirannankuja, Kivirannanpolku, Kivirannanpuisto, Kivirannanraitti, Kivirannantie, Kiviranta, Kivirantakuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kivirannat ulkomailla

Ruotsissa Kiviranta oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Norjassa Kiviranta oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Kivirannat Pohjoismaissa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli KIVIRANTA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивиранта tarkoittaa nimeä Kiviranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwiranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kiviranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kiviranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiviranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kiviranta, Finland.

©Tuomas Salste