Kivirinne: Sukunimi-info

Kivirinne

Tietoja sukunimestä Kivirinne

Kivirinne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kivirinteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 42

v. 2017 44

v. 2018 44

v. 2019 42

v. 2020 41

v. 2021 39

v. 2022 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivirinne on sijalla 13 674. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kivirinteitä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Kivirinteen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1958–1964 kuolleilla

Kuolleet
1958–1964

Vuosina 1958–1964 kuolleet Kivirinteet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kivirinteen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Kivirinne

Kivirinne
(paikannimi)
Kivirinne Karjalassa
(karttanimi)

Kivirinne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 67 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kivirinne esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kivirinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kivirinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivirinne, Kivirinteenkatu, Kivirinteenkuja, Kivirinteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивиринне tarkoittaa nimeä Kivirinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwirinne on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kivirinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivirinne.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivirinne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kivirinne, Finland.

©Tuomas Salste