Kivisilta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kivisilta

Kivisilta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kivisiltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 64

v. 2015 63

v. 2016 62

v. 2017 62

v. 2018 61

v. 2019 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivisilta on sijalla 10 133. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Kivisiltoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Kivisillan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kivisiltojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jämijärvi (3 henkeä) sekä Lahti (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kivisilta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1932–1941
Yritykset
perust. 1990–2010

Sana Kivisilta tai Kivisillan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kivisilta

Kivisilta (paikannimi)Kivisilta (karttanimi)

Kivisilta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 50 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kivi; kulkuväylä; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kivisilta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kivisilta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kivisilta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivisillankatu, Kivisillanpolku, Kivisillantie, Kivisilta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kivisillat ulkomailla

Ruotsissa Kivisilta oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивисильта tarkoittaa nimeä Kivisilta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwisilda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kivisilta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivisilta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivisilta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kivisilta, Finland.

©Tuomas Salste