Kivisoja: Sukunimi-info

Kivisoja

Tietoja sukunimestä Kivisoja

Kivisoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kivisojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 41

v. 2020 39

v. 2022 35

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivisoja on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kivisoja ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kivisoja.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Kivisojaa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Kivisoja

Kivisoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Kivisoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty; talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kivisoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kivisoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivisojanpolku, Kivisojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивисоя tarkoittaa nimeä Kivisoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwisoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kivisoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivisoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivisoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kivisoja, Finland.

©Tuomas Salste