Kivitalo: Sukunimi-info

Kivitalo

Tietoja sukunimestä Kivitalo

Kivitalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kivitalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivitalo on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kivitalo ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kivitalojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Kivitalo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kivitalo on suojattu 1979 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1930
Yritykset
perust. 1973–2021

Sana Kivitalo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kivitalo

Kivitalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kivitalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kivitalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kivitalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivitalontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивитало tarkoittaa nimeä Kivitalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwitalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kivitalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivitalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivitalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kivitalo, Finland.

©Tuomas Salste