Kivitie: Sukunimi-info

Kivitie

Tietoja sukunimestä Kivitie

Kivitie on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kiviteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 28

v. 2020 26

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivitie on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kivitie ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Kivitie

Kivitie (paikannimi)Katuosoitteissa

Kivitie on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kulkuväylä sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kivitie jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kivitie esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivitie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивитие ("Kivitije") tarkoittaa nimeä Kivitie. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwitie on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kivitie olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivitie.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivitie

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kivitie, Finland.

©Tuomas Salste