Klint: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Klint

Klint on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Klint-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 83

v. 2015 83

v. 2016 83

v. 2017 83

v. 2018 81

v. 2019 82

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Klint on sijalla 7 796. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Ruotsin kielessä klint tarkoittaa ainakin seuraavaa: 'aurankukka, istinkukkula, kaunokki, kukkula, peräpahka, peräpakara, töyry, töyrämä'. Selitys on 1865 julkaistusta sanakirjasta. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1904-1920

Klint-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Klint-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Klint, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896
Yritykset
perust. 1963–2010

Sana Klint esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Klint

Klint (paikannimi)Katuosoitteissa

Klint on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Klint jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Klint esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Klintvägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Klint-suku ulkomailla

Ruotsissa Klint oli 1 116 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Klint oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Klint on ollut 447 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Klint Pohjoismaissa

Puolassa Klint oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 281 henkeä, joiden sukunimi oli KLINT. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Klint

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Klint, Finland.

©Tuomas Salste