Knuutti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Knuutti

Knuutti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Knuuttien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 101 max

v. 1985 95

v. 2014 107

v. 2015 109

v. 2016 107

v. 2017 104

v. 2018 107

v. 2019 108

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Knuutti on sijalla 6 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1923

Knuutti-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Knuutin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Knuutti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Knuutti

Knuutti (paikannimi)Katuosoitteissa

Knuutti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Knuutti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Knuutti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Knuutinkatu, Knuutinkierros, Knuutinkuja, Knuutinpolku, Knuutintie, Knuuttigränden. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Knuutti

Knuutti on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Knuutti oli yhtenä etunimenä 12 miehellä. Sukunimenä Knuutti on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 108 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (9 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (3).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кнуутти tarkoittaa nimeä Knuutti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Knūti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cnuttj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Knuutti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Knut Knuutti.

Samankaltaisia nimiä kuin Knuutti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Knuutti, Finland.

©Tuomas Salste