Kölli: Sukunimi-info

Kölli

Tietoja sukunimestä Kölli

Kölli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Köllien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 88 max

v. 2014 64

v. 2016 65

v. 2018 62

v. 2020 59

v. 2022 58

v. 2023 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kölli on sijalla 10 011. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 672.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Köllit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 11 Köllin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kölli. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922
Yritykset
perust. –2009

Sana Kölli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kölli

Kölli (paikannimi)Katuosoitteissa

Kölli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kölli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kölli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Köllinkatu, Köllintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Köllit ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 697 henkeä, joiden sukunimi oli KOLLI. Nimi on siellä etupäässä aasialaisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кёлли ("Kjolli") tarkoittaa nimeä Kölli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kelli.

Nimi kirjoitetaan joskus Kolli tai Koelli, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Kölli tunnetaan myös kissojen nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kölli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kölli, Finland.

©Tuomas Salste