Kölli: Sukunimi-info

Kölli

Tietoja sukunimestä Kölli

Kölli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Köllien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 64

v. 2015 65

v. 2016 65

v. 2017 63

v. 2018 62

v. 2019 61

v. 2020 59

v. 2021 59

v. 2022 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kölli on sijalla 10 016. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1965

Vuosina 1957–1965 kuolleet Köllit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Köllin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kölli. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922
Yritykset
perust. –2009

Sana Kölli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kölli

Kölli (paikannimi)Katuosoitteissa

Kölli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kölli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kölli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Köllinkatu, Köllintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Köllit ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 697 henkeä, joiden sukunimi oli KOLLI. Nimi on siellä etupäässä aasialaisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кёлли ("Kjolli") tarkoittaa nimeä Kölli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kelli.

Nimi kirjoitetaan joskus Kolli tai Koelli, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Kölli tunnetaan myös kissojen nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kölli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kölli, Finland.

©Tuomas Salste