Kohopää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kohopää

Kohopää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kohopäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 1985 51

v. 2015 49

v. 2016 49

v. 2017 47

v. 2018 47

v. 2019 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kohopää on sijalla 12 038. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kohopäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Kohopään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kohopää

Kohopää (paikannimi)Katuosoitteissa

Kohopää on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kohopää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kohopää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kohopääntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кохопяа ("Kohopjaa") tarkoittaa nimeä Kohopää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kohopē.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cohopä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kohopää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kohopaa tai Kohopaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kohopää, Finland.

©Tuomas Salste