Kohtalo: Sukunimi-info

Kohtalo

Tietoja sukunimestä Kohtalo

Kohtalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kohtaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2018 20

v. 2020 20

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kohtalo on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kohtalo ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1968

Vuosina 1958–1968 kuolleet Kohtalot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Kohtalon kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Kohtaloiden yleisin asuinpaikka oli Kemi (3 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1938
Yritykset
perust. 1948–2019

Sana Kohtalo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kohtalo

Kohtalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kohtalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kohtalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kohtalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kohtalonkuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кохтало tarkoittaa nimeä Kohtalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cochtalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kohtalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kohtalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kohtalo, Finland.

©Tuomas Salste