Koivuharju: Sukunimi-info

Koivuharju

Tietoja sukunimestä Koivuharju

Koivuharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Koivuharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 60

v. 2016 60

v. 2017 62

v. 2018 63

v. 2019 60

v. 2020 60

v. 2021 59

v. 2022 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivuharju on sijalla 10 016. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Koivuharjua. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Koivuharju

Koivuharju
(paikannimi)
Koivuharju Karjalassa
(karttanimi)

Koivuharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 212 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Koivuharju esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivuharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Koivuharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivuharju, Koivuharjunkatu, Koivuharjunkuja, Koivuharjunmutka, Koivuharjuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвухарью tarkoittaa nimeä Koivuharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwuhariu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koivuharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivuharju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koivuharju, Finland.

©Tuomas Salste