Koivukorpi: Sukunimi-info

Koivukorpi

Tietoja sukunimestä Koivukorpi

Koivukorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Koivukorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 58 max

v. 2015 47

v. 2018 48

v. 2020 50

v. 2022 49

v. 2023 48

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivukorpi on sijalla 11 717. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 011. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Koivukorpi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Koivukorpea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Koivukorpi

Koivukorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Koivukorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 28 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivukorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koivukorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivukorvenkuja, Koivukorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Koivukorvet ulkomailla

Ruotsissa Koivukorpi oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвукорпи tarkoittaa nimeä Koivukorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwucorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koivukorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivukorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koivukorpi, Finland.

©Tuomas Salste