Koivukumpu: Sukunimi-info

Koivukumpu

Tietoja sukunimestä Koivukumpu

Koivukumpu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Koivukumpujen lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2022. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivukumpu on sijalla 22 129. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Koivukumpu

Koivukumpu
(paikannimi)
Koivukumpu Karjalassa
(karttanimi)

Koivukumpu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 145 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Koivukumpu esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivukumpu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Koivukumpu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivukummunkatu, Koivukummunkuja, Koivukummunpolku, Koivukummuntie, Koivukumpu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвукумпу tarkoittaa nimeä Koivukumpu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwucumbu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koivukumpu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivukumpu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koivukumpu, Finland.

©Tuomas Salste