Koivulampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivulampi

Koivulampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Koivulampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 94

v. 2015 95

v. 2016 96

v. 2017 95

v. 2018 94

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivulampi on noin sijalla 7 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Koivulampia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Koivulammen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Koivulampi

Koivulampi (paikannimi)Katuosoitteissa

Koivulampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 62 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivulampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koivulampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivulammenkatu, Koivulammentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвулампи tarkoittaa nimeä Koivulampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwulambj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koivulampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Koitto Koivulampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivulampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Koivulampi, Finland.

©Tuomas Salste