Koivuluoto: Sukunimi-info

Koivuluoto

Tietoja sukunimestä Koivuluoto

Koivuluoto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Koivuluotojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 26

v. 2017 26

v. 2018 26

v. 2019 26

v. 2020 26

v. 2021 25

v. 2022 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivuluoto on sijalla 19 529. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Koivuluotojen enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Koivuluoto. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Koivuluoto

Koivuluoto
(paikannimi)
Koivuluoto Karjalassa
(karttanimi)

Koivuluoto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 85 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; rakennus; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Koivuluoto esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivuluoto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Koivuluoto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivuluodontie, Koivuluoto, Koivuluotovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвулуото tarkoittaa nimeä Koivuluoto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwulootå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koivuluoto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivuluoto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koivuluoto, Finland.

©Tuomas Salste