Koivumäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivumäki

Koivumäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleinen. Noin joka 3 500:s suomalainen on nimeltään Koivumäki.

Koivumäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 441 max

v. 1985 1 433

v. 2014 1 605

v. 2015 1 599

v. 2016 1 605

v. 2017 1 589

v. 2018 1 590

v. 2019 1 598

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivumäki on sijalla 536.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Koivumäki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Koivumäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Koivumäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 60 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Koivumäkiä on 1 598.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1932

Koivumäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 156 Koivumäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koivumäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (11 henkeä), Siikainen (9) sekä Kauhajoki (8). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koivumäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 81.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Koivumäki tai Koivumäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Koivumäki

Koivumäki (paikannimi)Koivumäki (karttanimi)

Koivumäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 898 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; rakennus; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Koivumäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivumäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Koivumäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivumäenkatu, Koivumäenkuja, Koivumäenpolku, Koivumäenpuisto, Koivumäenrinne, Koivumäentie, Koivumäki, Koivumäkigränden, Koivumäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Koivumäet ulkomailla

Ruotsissa Koivumäki oli 61 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвумяки ("Koivumjaki") tarkoittaa nimeä Koivumäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Koivumeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwumäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koivumäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Koivumaki tai Koivumaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivumäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koivumäki, Finland.

©Tuomas Salste