Koivuoja: Sukunimi-info

Koivuoja

Tietoja sukunimestä Koivuoja

Koivuoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Koivuojien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 71 max

v. 2014 68

v. 2016 65

v. 2018 64

v. 2020 64

v. 2022 64

v. 2023 63

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivuoja on sijalla 9 566. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 768.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Koivuojat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Koivuojan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Koivuoja

Koivuoja
(paikannimi)
Koivuoja Karjalassa
(karttanimi)

Koivuoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 50 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Koivuoja esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivuoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Koivuoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivuojankatu, Koivuojankuja, Koivuojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Koivuojat ulkomailla

Ruotsissa Koivuoja oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвуоя tarkoittaa nimeä Koivuoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwooia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koivuoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivuoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koivuoja, Finland.

©Tuomas Salste