Koivuperä: Sukunimi-info

Koivuperä

Tietoja sukunimestä Koivuperä

Koivuperä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Koivuperien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 59

v. 2016 60

v. 2017 61

v. 2018 61

v. 2019 61

v. 2020 61

v. 2021 61

v. 2022 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivuperä on sijalla 10 016. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Koivuperiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Koivuperän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Koivuperä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Koivuperä

Koivuperä (paikannimi)Katuosoitteissa

Koivuperä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivuperä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koivuperä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivuperä, Koivuperäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Koivuperät ulkomailla

Ruotsissa Koivuperä oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвуперя ("Koivuperja") tarkoittaa nimeä Koivuperä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Koivupere.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwuperä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koivuperä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Koivupera tai Koivuperae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivuperä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koivuperä, Finland.

©Tuomas Salste