Koivuranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivuranta

Koivuranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on nimeltään Koivuranta.

Koivurantojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 580 max

v. 1985 595

v. 2014 747

v. 2015 750

v. 2016 756

v. 2017 757

v. 2018 764

v. 2019 769

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivuranta on sijalla 1 133.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Koivuranta on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Koivuranta on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Koivuranta ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 213 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Koivurantoja on 769.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1933

Koivurantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 68 Koivurannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koivurantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rovaniemen maalaiskunta (17 henkeä), Ylitornio (8) sekä Rovaniemi (7). Valtaosa asui Pohjois- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koivuranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 44.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1929–1942
Yritykset
perust. 1946–2018

Sana Koivuranta tai Koivurannan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Koivuranta

Koivuranta (paikannimi)Koivuranta (karttanimi)

Koivuranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 421 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Koivuranta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivuranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Koivuranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivurannankatu, Koivurannankuja, Koivurannanmutka, Koivurannansuora, Koivurannantie, Koivuranta, Koivurantatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Koivurannat ulkomailla

Ruotsissa Koivuranta oli 69 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвуранта tarkoittaa nimeä Koivuranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwuranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koivuranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivuranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koivuranta, Finland.

©Tuomas Salste