Koivurinne: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivurinne

Koivurinne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Koivurinteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 79

v. 2015 78

v. 2016 78

v. 2017 79

v. 2018 79

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivurinne on noin sijalla 8 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Koivurinne

Koivurinne (paikannimi)Koivurinne (karttanimi)

Koivurinne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 370 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; rakennus sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Koivurinne esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivurinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Koivurinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivurinne, Koivurinnevägen, Koivurinteenkaari, Koivurinteenkatu, Koivurinteenkuja, Koivurinteenpolku, Koivurinteenraitti, Koivurinteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвуринне tarkoittaa nimeä Koivurinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwurinne on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koivurinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Koitto Koivurinne.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivurinne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Koivurinne, Finland.

©Tuomas Salste