Koivurinne: Sukunimi-info

Koivurinne

Tietoja sukunimestä Koivurinne

Koivurinne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Koivurinteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 2014 79

v. 2016 78

v. 2018 80

v. 2020 79

v. 2022 80

v. 2023 78

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivurinne on sijalla 8 110. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 981.

Paikannimi Koivurinne

Koivurinne
(paikannimi)
Koivurinne Karjalassa
(karttanimi)

Koivurinne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 370 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; rakennus sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Koivurinne esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivurinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Koivurinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivurinne, Koivurinnevägen, Koivurinteenkaari, Koivurinteenkatu, Koivurinteenkuja, Koivurinteenpolku, Koivurinteenraitti, Koivurinteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвуринне tarkoittaa nimeä Koivurinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwurinne on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koivurinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivurinne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koivurinne, Finland.

©Tuomas Salste