Koivusaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivusaari

Koivusaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Koivusaarien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 447 max

v. 1985 424

v. 2014 470

v. 2015 470

v. 2016 470

v. 2017 468

v. 2018 469

v. 2019 476

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivusaari on sijalla 1 810.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Koivusaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 39 Koivusaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koivusaarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Uskela (4 henkeä), Turku (4) sekä Elimäki (3). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koivusaari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1919
Yritykset
perust. 1947–2017

Sana Koivusaari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Koivusaari

Koivusaari (paikannimi)Koivusaari (karttanimi)

Koivusaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 444 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; pelto/niitty; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Koivusaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivusaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Koivusaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hevonlahden Koivusaari, Iso Koivusaari, Keskinen Koivusaari, Koivusaarenkatu, Koivusaarenkuja, Koivusaarenpolku, Koivusaarentie, Koivusaari, Koivusaari etelä, Pieni Koivusaari, Pisamaniemen Koivusaari, Päijänteen Koivusaari, Suovun Koivusaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Koivusaaret ulkomailla

Ruotsissa Koivusaari oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвусаари tarkoittaa nimeä Koivusaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Koivusāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwusarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koivusaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivusaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koivusaari, Finland.

©Tuomas Salste