Koivusalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivusalo

Koivusalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on nimeltään Koivusalo.

Koivusalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 492 max

v. 1985 540

v. 2014 643

v. 2015 643

v. 2016 644

v. 2017 648

v. 2018 646

v. 2019 644

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivusalo on sijalla 1 335.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1938

Koivusaloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 45 Koivusalon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koivusalojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kankaanpää (5 henkeä), Helsinki (3), Seinäjoki (3) sekä Vesilahti (3). Valtaosa asui Pohjois-Savossa ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koivusalo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 23.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920–1928
Yritykset
perust. 1947–2017

Sana Koivusalo tai Koivusalon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Koivusalo

Koivusalo (paikannimi)Koivusalo (karttanimi)

Koivusalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 106 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Koivusalo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivusalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Koivusalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivusalo, Koivusalonkatu, Koivusalontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Koivusalot ulkomailla

Ruotsissa Koivusalo oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвусало tarkoittaa nimeä Koivusalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwusalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koivusalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivusalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koivusalo, Finland.

©Tuomas Salste