Koivuviita: Sukunimi-info

Koivuviita

Tietoja sukunimestä Koivuviita

Koivuviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Koivuviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 65

v. 2016 67

v. 2017 65

v. 2018 63

v. 2019 63

v. 2020 62

v. 2021 62

v. 2022 63

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivuviita on sijalla 9 562. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Koivuviita on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Koivuviita on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Koivuviita ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 12 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Koivuviitoja on 63.

Paikannimi Koivuviita

Koivuviita (paikannimi)Katuosoitteissa

Koivuviita on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivuviita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koivuviita esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivuviidankuja, Koivuviidantie, Koivuviita. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвувийта ("Koivuvijta") tarkoittaa nimeä Koivuviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Koivuvīta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwufwijta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koivuviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivuviita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koivuviita, Finland.

©Tuomas Salste