Kokkomäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kokkomäki

Kokkomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kokkomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 89

v. 2015 92

v. 2016 90

v. 2017 90

v. 2018 90

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kokkomäki on noin sijalla 7 300. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kokkomäki

Kokkomäki (paikannimi)Kokkomäki (karttanimi)

Kokkomäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 143 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kokkomäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kokkomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kokkomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kokkomäenkatu, Kokkomäenkuja, Kokkomäentie, Kokkomäki, Kokkomäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коккомяки ("Kokkomjaki") tarkoittaa nimeä Kokkomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cockomäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kokkomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kokkomaki tai Kokkomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kokkomäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kokkomäki, Finland.

©Tuomas Salste