Kokkomäki: Sukunimi-info

Kokkomäki

Tietoja sukunimestä Kokkomäki

Kokkomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kokkomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 66 max

v. 2014 89

v. 2016 90

v. 2018 92

v. 2020 91

v. 2022 85

v. 2023 86

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kokkomäki on sijalla 7 533. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 194.

Paikannimi Kokkomäki

Kokkomäki
(paikannimi)
Kokkomäki Karjalassa
(karttanimi)

Kokkomäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 143 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kokkomäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kokkomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kokkomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kokkomäenkatu, Kokkomäenkuja, Kokkomäentie, Kokkomäki, Kokkomäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коккомяки ("Kokkomjaki") tarkoittaa nimeä Kokkomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kokomeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cockomäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kokkomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kokkomaki tai Kokkomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kokkomäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kokkomäki, Finland.

©Tuomas Salste