Kolkki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kolkki

Kolkki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kolkki-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kolkki on noin sijalla 22 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kolkki

Kolkki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kolkki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kolkki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kolkki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kolkinkuja, Kolkinmaantie, Kolkinsilta, Kolkintie, Kolkki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Колкки tarkoittaa nimeä Kolkki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Colkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kolkki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kolkki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kolkki, Finland.

©Tuomas Salste