Kolli: Sukunimi-info

Kolli

Tietoja sukunimestä Kolli

Kolli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kollien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 24

v. 2020 27

v. 2022 26

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kolli on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kolli ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Kollit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kollin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1915
Yritykset
perust. –1999

Sana Kollin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kolli

Kolli (paikannimi)Katuosoitteissa

Kolli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kolli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kolli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kolligatan, Kollikatu, Kollinkuja, Kollintie, Kollipolku, Kollistigen, Kollivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kollit ulkomailla

Ruotsissa Kolli oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Kolli on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Kollit Pohjoismaissa

Puolassa Kolli oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Venäjällä Kolli esiintyy muodossa Колли.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 697 henkeä, joiden sukunimi oli KOLLI. Nimi on siellä etupäässä aasialaisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Колли tarkoittaa nimeä Kolli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Collj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kolli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Kolli tunnetaan myös kissojen nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kolli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kolli, Finland.

©Tuomas Salste