Kolli: Sukunimi-info

Kolli

Tietoja sukunimestä Kolli

Kolli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kollien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 24

v. 2017 24

v. 2018 24

v. 2019 27

v. 2020 27

v. 2021 28

v. 2022 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kolli on sijalla 17 494. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1915
Yritykset
perust. –1999

Sana Kollin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kolli

Kolli (paikannimi)Katuosoitteissa

Kolli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kolli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kolli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kolligatan, Kollikatu, Kollinkuja, Kollintie, Kollipolku, Kollistigen, Kollivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kollit ulkomailla

Ruotsissa Kolli oli 31 ihmisen sukunimi vuonna 2020. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Venäjällä Kolli esiintyy muodossa Колли.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 697 henkeä, joiden sukunimi oli KOLLI. Nimi on siellä etupäässä aasialaisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Колли tarkoittaa nimeä Kolli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Collj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kolli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Kolli tunnetaan myös kissojen nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kolli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kolli, Finland.

©Tuomas Salste