Konkari: Sukunimi-info

Konkari

Tietoja sukunimestä Konkari

Konkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Konkarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 27

v. 2020 28

v. 2022 27

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Konkari on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Konkari ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889–1922

Konkareita tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Konkarin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Konkari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla seitsemän.

Asuinpaikat 1960–1968 kuolleilla

Kuolleet
1960–1968

Vuosina 1960–1968 kuolleet Konkarit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Konkarin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Konkari.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Konkaria. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Konkari

Konkari (paikannimi)Katuosoitteissa

Konkari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Konkari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Konkari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Konkarintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Sanan ”konkari” merkitys on ’kävelijä’. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Venäjäksi Конкари tarkoittaa nimeä Konkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Congarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Konkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Konrad Konkari.

Samankaltaisia nimiä kuin Konkari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Konkari, Finland.

©Tuomas Salste