Konkola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Konkola

Konkola on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Konkola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 109

v. 2015 107

v. 2016 104

v. 2017 102

v. 2018 101

v. 2019 102

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Konkola on sijalla 6 581.

Konkola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Konkola on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Konkola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Konkolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1922
Yritykset
perust. 1954–1998

Sana Konkola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Konkola

Konkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Konkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Konkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Konkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Konkolankatu, Konkolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Конкола tarkoittaa nimeä Konkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Congola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Konkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Konrad Konkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Konkola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Konkola, Finland.

©Tuomas Salste