Könnö: Sukunimi-info

Könnö

Tietoja sukunimestä Könnö

Könnö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Könnö-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 21

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Könnö on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Könnö ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Könnö on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Könnö on suojattu 1979 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1963–1970

Vuosina 1963–1970 kuolleet Könnö-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Könnö-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Könnö. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Könnö

Könnö (paikannimi)

Könnö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Könnö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Könnö-nimiset ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 278 henkeä, joiden sukunimi oli KONNO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кённё ("Kjonnjo") tarkoittaa nimeä Könnö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kenne.

Nimi kirjoitetaan joskus Konno tai Koennoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Könnö

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Könnö, Finland.

©Tuomas Salste